Header image

Succesvol debuut Edwin Beskers met WAV

WINTERSWIJK- Op zondag 1 april gaf de Winterswijkse Accordeon Vereniging in samenwerking met het Koninklijk Winterswijks Mannenkoor een koffieconcert in zaal Nijenhuis. In een goed gevulde zaal werd het concert geopend door de WAV; voor de pauze werd naast een tweetal opwarmers een selectie uit de filmmuziek van Lord of the Rings uitgevoerd. Onder leiding van de nieuwe dirigent Edwin Beskers werd dit een muzikaal hoogtepunt.

Vervolgens was het de beurt aan het mannenkoor onder leiding van Marga Roelofs. Naast een aantal Duitstalige liederen sloten zij hun aandeel voor de pauze af met een tweetal Engelstalige traditionals. Na de pauze werd het thema van dit gezamenlijke concert uitgediept met het accent op Balkanmuziek. Het mannenkoor beet het spits af met een vijftal liederen, waar vervolgens bleek dat Marga Roelofs een prima koordirigente is en daarnaast ook nog eens beschikt over een glaszuivere stem, waarbij zij op de achtergrond door het koor werd begeleid. De WAV vervolgde haar deel met Reisebilder vom Balkan, een driedelig stuk waarin melancholie en verschillende ritmes elkaar afwisselden.

De WAV besloot het optreden met de Czardas nr. 1 van Monti: orkest en soliste Jessie Broshuis - te Selle vulden elkaar perfect aan en werden door het publiek met een staande ovatie beloond. Het koffieconcert werd afgesloten met een gezamenlijk optreden van orkest en koor met het stuk Drei Temperamente onder leiding van de enthousiaste nieuwe dirigent Edwin Beskers.Ander nieuws