Header image

Lammetjesdag in Winterswijk op 2e paasdag

WINTERSWIJK- De stichting Landschapskudde Oost-Achterhoek organiseert in nauwe samenwerking met Rosenhaege op 9 april de Lammetjesdag, van 11.00 tot 17.00 uur.

Met de organisatie van de lammetjesdag wil de stichting het publiek kennis laten maken met de pas geboren lammetjes in de schaapskudde.

Met lammetjes op de foto Tijdens de Lammetjesdag zijn de ooien met de lammeren aanwezig. Kinderen kunnen zich laten fotograferen met hun favoriete lammetje en de vrijwilligers van de Stichting Landschapskudde Oost-Achterhoek zullen ook tijdens dit evenement donateurs werven voor de stichting. Daarmee wordt de kudde ondersteund. Hiermee wil de Stichting bereiken, dat de schaapskudde ook in de toekomst behouden blijft in Nationaal Landschap Winterswijk. Opening tuinseizoen en kunsttentoonstelling door wethouder Al sinds 2002 worden er jaarlijks kunsttentoonstellingen georganiseerd in de tuinen van Rosenhaege. Meerdere kunstenaars uit binnen- en buitenland zorgden voor zeer afwisselende exposities met zowel figuratief- als abstract werk. Ook dit jaar wordt er weer een wisselend pallet van verschillende kunstwerken aangeboden. Wethouder Te Gronde van gemeente Winterswijk opent de kunsttentoonstelling en daarmee tegelijkertijd het tuinseizoen in de prachtige voorbeeldtuinen op Rosenhaege. “Rotz(m)ooi blokhuis” : kunstwerk van school ‘t Waliën Basisschool het Waliën maakt een kunstwerk voor de straatkinderen in Mongolië. Het kunstwerk laat zien dat van afval iets moois te maken is. Het kunstwerk krijgt de vorm van een hart; de kinderen zijn met hun hart voor de straatkinderen aan de slag gegaan. Ook praktijkschool Pronova helpt mee. Bij de Rosenhaege zal op 9 april de onthulling plaatsvinden, waarna het kunstwerk wordt geveild. De opbrengst is voor vervolgens mag er een vrije gift gedaan worden, en het kunstwerk wordt geveild. De opbrengst is voor Asian Foundation, dat is opgericht om hulp te bieden aan kansarme kinderen in Mongolië.

Het evenement vindt plaats op 2e Paasdag 9 april van 11.00 tot 17.00 uur Lokatie: Living Gardens Rosenhaege Bekeringweg 8 , 7107 AM Winterswijk -Kotten

Voor meer informatie over de schaapskudde: www.landschapskudde.nlAnder nieuws