Header image

CDA: werk maken aansluiting Laarberg naar A31

OOST-GELRE - Grensoverschrijdende onderwerpen vragen om een grensoverschrijdende aanpak. Met deze insteek bezocht het CDA Gelderland op vrijdag 10 maart de Gelderland-Duitsland-grensregio. Een ruime delegatie van kandidaat-Kamerleden en lokale CDA'ers tourde van noord naar zuid om aandacht te vragen voor de uitdagingen waar mensen in de grensregio voor staan.

 

Gelders Tweede Kamerlid en kandidaat op de CDA-kieslijst Jaco Geurts: "Voor mensen die wonen in grensregio's stop de samenleving niet bij de Duitse grens. Zij hebben te maken met alledaagse barrières op meerdere vlakken: bereikbaarheid, erkenning van diploma's en verschillen in sociale zekerheid en belastingen. Het CDA wil deze barrières wegnemen. Met name in krimpgebieden is de werkgelegenheid in Duitsland een belangrijke kans. Daarnaast kunnen wegvallende voorzieningen soms opgevangen worden door samenwerking met steden en dorpen over de grens."

 

Om echt grensoverschrijdend te kunnen werken zijn goede verbindingen essentieel. In Oost Gelre werd symbolisch alvast een lintje doorgeknipt voor de opening van de weg tussen De Laarberg naar de A31. Het CDA wil zich hier de komende tijd voor gaan inzetten in de Tweede Kamer. Ander nieuws