Header image

1e Grolse foto- en filmmiddag is aanstaande

GROENLO - Op zondag 15 april 2012 wordt in Groenlo de eerste Grolse foto- en filmmiddag gehouden in cultureel centrum 'De Bron'. Deze unieke middag duurt van 13.00 uur t/m 17.00 uur en is GRATIS toegankelijk.

Het idee voor zo’n middag is al vaak geopperd op de populaire fotosite www.scherpinbeeld.nl, waar oude foto’s en films over Groenlo op staan. Dagelijks verschijnt er een nieuwe foto op deze site en op maandag is er een heus zoekplaatje. Het idee voor zo’n middag is opgepakt door stadscontactpersoon Erik Mentink. Samen met Paul Wallerbos, Ans Luiken, Willy Lansink, Marcel Houwer en Andre van Avesaat vormen zij de organisatie van deze unieke middag.

Het doel van deze middag is om de Grollenaren een leuke middag te bezorgen. Daarnaast doen we een oproep aan alle Grollenaren en andere belangstellenden om oude foto’s mee te nemen. Deze zullen dan op die middag worden ingescand, zodat men ze dan meteen weer mee naar huis kan nemen. Deze ingescande foto’s worden later geplaatst op www.scherpinbeeld.nl (SIB). Bij de foto kunnen de bezoekers van SIB commentaar geven bij de foto als ze mensen herkennen of een leuke anekdote erover weten.

Op deze eerste Grolse foto- en filmmiddag worden ook oude films gedraaid en wordt er een demonstratie gegeven van SIB. Ook kan men die middag oude films mee nemen. Die worden dan op een later tijdstip overgezet op een DVD, die ook weer op SIB zijn te zien. Willy Lansink zal die middag een expositie verzorgen over klederdrachten.

Foto’s waar niet veel van bekend is worden op een groot scherm getoond. Zo proberen ze om zo veel mogelijk foto’s en films boven water te krijgen en hier meer over te weten zien te komen, zodat het voor altijd bewaard blijft voor het nageslacht.

De foto’s en films mogen over alle onderwerpen gaan die je maar kunt bedenken die met Groenlo te maken hebben. Dat kunnen foto’s zijn van evenementen (sprookjesstad, gondelvaart, bloemencorso’s, carnavalsoptochten, kermis, Groenlo 700 enz.), maar ook van straten, huizen, de stadsgracht en personen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de films. Nogmaals een oproep aan de inwoners van Groenlo: mensen kijk uw fotoalbums en schoenendozen na en kom zondag 15 april met die foto’s en films naar cultureel centrum 'De Bron'.Ander nieuws