Header image

Met Frank Boeijen op een onvergetelijke levensreis!

DOETINCHEM - Frank Boeijen is een zanger/liedjesschrijver die al een tijd meegaat in de muziekwereld. Hij heeft met zijn buitengewone stem, songs vol verbeeldingskracht en melodische schoonheid, alles in huis om u een onvergetelijke avond te laten beleven. De Nijmeegse artiest neemt u mee door de tijd. Destijds was hij een van de pioniers die (pop)muziek naar theaters bracht, en heeft er de afgelopen 25 jaar een prachtige en unieke sfeer gecreëerd, waarin u heerlijk kunt vertoeven.

Een meester in het scheppen van een sfeer op muzikaal gebied, het vertalen van emotie en het gevoel. Frank Boeijen gaat van breekbare intimiteit tot uitbundigheid, van nostalgie tot bijna filmische observaties. Deze grote artiest doet dit niet alleen, hij wordt bijgestaan door uitstekende muzikanten: Ton Snijders, Martin de Wagter, Rens van der Zalm en Charles Nagtzaam. Hij zorgt steeds weer voor verrassende arrangementen, door samen met deze groep muzikanten nieuwe liedjes te spelen maar ook de oudere, bekendere songs.

In de afgelopen drie decennia heeft hij maar liefst 27 platen en cd’s uitgebracht. Een indrukwekkende verzameling met liedjes waaronder klassiekers als ‘De Verzoening’, ‘Zwart Wit’, ‘Zeg me dat het niet zo is’, ‘Kronenburg Park’ en natuurlijk ‘Vaderland’. Zijn oeuvre werd bekroond met meerdere Edisons, een Zilveren en een Gouden Harp en in 2004 ontving hij de Radio2 Zendprijs. In 2011 verscheen de nieuwe cd-met-fotoboek getiteld ‘Genade’. Zo probeert Frank Boeijen zichzelf voortdurend opnieuw uit te vinden.

De recensies liegen er niet om, zo schreef de pers over Frank Boeijen het volgende: ‘Verstilde schoonheid, dat is waar hij in grossiert. Misschien hadden ze Frank Boeijen beter tot dichter des vaderlands kunnen benoemen.’ Frits Spits: ‘Zijn muziek is een warme winterjas en daarin schuilen zijn teksten.’

Frank Boeijen is te zien op vrijdag 13 april 2012 om 20.00 uur in Schouwburg Amphion. Bestel uw kaarten via de website: www.amphion.nl of bel naar 0314-376000 (maandag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 14.00 uur).Ander nieuws