Header image

Koken en bakken bij Volksuniversiteit Doetinchem

DOETINCHEM - In april kunnen liefhebbers van lekker eten in de keuken van de Volksuniversiteit weer een inspirerende cursus en twee gezellige workshops volgen.

Ten eerste is er de cursus ‘De Mediterrane keuken’, onder leiding van een ervaren kok, Nikos Grapsopoulos. In de cursus neemt de docent, zelf Griek, de cursisten op vier achtereenvolgende donderdagavonden mee langs de keukens van Griekenland, Italië, Frankrijk en Spanje. De cursisten bereiden gezamenlijk verschillende gerechten en nuttigen het bereide lekkers vervolgens in een informele sfeer, onder het genot van een drankje.

Daarnaast zijn er op woensdagavonden twee workshops: ‘Taart decoreren’ op 11 april en ‘Cupcakes decoreren’ op 25 april. In de eerste workshop laat docent Colleen van de Pol zien hoe een basistaart van biscuitdeeg gesneden en gevuld kan worden. Vervolgens gaat de cursist onder haar leiding zelf aan de slag met fondant, marsepein en andere middelen om uiteindelijk een prachtige, unieke taart mee naar huis te nemen. In de tweede workshop worden de cupcakes eerst zelf gebakken en vervolgens eveneens met allerlei keukengereedschappen en ingrediënten bekleed en versierd. Ook de cupcakes gaan natuurlijk in een gebaksdoos mee naar huis. Inschrijven voor deze culinaire activiteiten kan telkens tot 10 dagen voor aanvang.

Op de website van Volksuniversiteit Doetinchem (www.vudoetinchem.nl) is meer te lezen over deze en alle andere activiteiten die de Volksuniversiteit biedt. Inschrijven kan ook via de site. Mensen die liever de programmagids bekijken, kunnen deze aanvragen bij het kantoor van de Volksuniversiteit, per telefoon: 0314 323 793 of e-mail: info@vudoetinchem.nl. De gids is ook op te halen in bibliotheken in Doetinchem en de regio.Ander nieuws