Header image

De Techniekdag bij OBD-Opleidingen Doetinchem

DOETINCHEM - De promotiedag voor technische opleidingen en beroepen, De Techniekdag, zal op zaterdag 14 april a.s. voor de 23e maal plaatsvinden. De Techniekdag Doetinchem wordt gehouden in de hal en op het buitenterrein van OBD-bouwopleidingen, Gildenstraat 27 te Doetinchem tussen 10.00 en 16.00 uur.

Op de Techniekdag Doetinchem, die gratis te bezoeken is, kunnen kinderen van 7 tot 12 jaar zien en ervaren hoe leuk techniek is. Scholen en bedrijven presenteren doe-activiteiten, zodat de bezoekers spelenderwijs kennismaken met techniek. Jongeren kunnen, onder begeleiding, met diverse apparaten en instrumenten werken en aan de slag met timmeren, schilderen, metselen, solderen, minikraan bedienen en nog veel meer.

De Techniekdag moet er voor zorgen dat jongeren op een positieve manier vroegtijdig in aanraking komen met techniek, om zo het imago van technische beroepen en opleidingen te verbeteren. De bedoeling is dat er uiteindelijk meer personen instromen in de technische beroepen. Ook is het van belang ouders te laten ervaren dat techniek toekomst heeft. De technische sector biedt volop kansen en mogelijkheden op een goedbetaalde baan.

In de werkgroep die de Techniekdag Doetinchem organiseert zit het Platform Onderwijs & Arbeidsmarkt, de onderwijsinstellingen ROC Graafschap College, VMBO Metzo College, AOC Oost, OBD-Bouwopleidingen (tevens gastheer), Stichting Primair Onderwijs Achterhoek PRO8. Het bedrijfsleven is vertegenwoordigd door IG&D Bedrijvig Doetinchem en VNO-NCW Achterhoek. Verder verleent ook de gemeente Doetinchem alle medewerking aan dit educatieve evenement.

Kijk voor meer informatie op de website: www.techniekdag.nlAnder nieuws