Header image

De Graafschap speelt eerste van drie ‘cultduels’ met Telstar

Doetinchem - De Graafschap komt vrijdag de tegenstander uit de Jupiler Play-Offs al tegen in eigen huis. Op 10 en 13 mei staan De Graafschap en Telstar, net als op 20 april, tegenover elkaar. Nu is de inzet de plek op de ranglijst en in het geval van de Superboeren de vierde periode. Over enkele weken gaat het om een finaleplaats in de play-offs.

 

In de eerste plaats is de pot natuurlijk een cultclash. "Prachtig, een mooie pot", weet hoofdtrainer Henk de Jong, die Telstar ziet als goede tegenstander. "Ze doen het dit hele seizoen al goed, het is geen toeval meer." Twee mooie clubs tegenover elkaar, dus. "Ook richting de nacompetitie is het mooi, want onze supportersgroepen kunnen geweldig met elkaar."

 

"Morgen gaat het om plek drie (als we de Jong-teams niet meetellen), de periodestand en wie als eerste uit of thuis speelt in de nacompetitie. Wij willen als derde eindigen, want dat is niet zo vaak gebeurd de laatste jaren. Dat is goed voor de club, voor de binding en ook voor de seizoenkaarten richting volgend seizoen, waar we ook spelen. Dat kan overal zijn..." De Jong wijzigt weinig aan zijn elftal. "Alleen Andrew Driver voor Jordy Tutuarima en Kevin van Diermen voor Sven Nieuwpoort."Ander nieuws