Header image

HCR Prinsen na winst alleen koploper

HAARLO - De driebandenspelers van het Haarlose HCR Prinsen staan na vandaag alleen aan de leiding van de driebanden Buffalo League. Zelf wonnen ze de Gelderlandse derby met 6-2 van A1 Biljarts uit Apeldoorn en de naaste concurrent S.I.S. uit Den Haag verspeelde een punt bij Team Eekhoorn.

 

“Maar ook wij hebben het echt niet gemakkelijk gehad ook al zou de uitslag anders vermoeden”, aldus Dinand Prinsen de captain van het team. “Halverwege stond het nog maar 2-2 en het had ook zo maar 1-3 of 0-4 voor de tegenstander kunnen staan. Anno de Kleine keek tegen Henk Blauwblomme na vijf beurten al tegen een 6-22 achterstand aan, kwam in het tweede deel nog wel terug maar moest toch de winst met 37-40 in 36 beurten uit handen geven. Raymund Swertz tegen Addy Wienk was vanaf het begin een gelijkopgaande partij, maar door onder andere een serie van vijf leek bij de stand 39-31 geen vuiltje aan de lucht. Maar toen Raymund vijf beurten nodig had om de laatste carambole te maken werd het toch nog even billenknijpen voor ons”. Blauwblomme maakte in zijn partij tegen De Kleine een serie van 14 caramboles.

 

In het tweede deel van de wedstrijd had Jelle Pijl alleen in het begin moeite met Kay de Zwart, maar na een tussenstand van 17-16 liep de Hengeloër bij zijn tegenstander weg en won, ondanks vier nullen aan het eind van de partij, met 40-26 in 24 beurten.

 

Op de andere tafel leek het een vluggertje te worden voor Eddy Leppens in zijn partij tegen Martien van der Spoel. Na drie beurten en de stand 20-6 gingen beide spelers al de pauze in, maar daarna stokte de carambole machine bij de Belg. “Het werd nog wel 35-24 na 19 beurten, maar als je dan negen beurten nodig hebt om de laatste vijf caramboles te maken, dan wordt het toch nog even spannend en kon Van der Spoel nog terugkomen tot 40-36. Een mooi teamresultaat, maar de uitslag had zo maar anders kunnen zijn”.Ander nieuws