Header image

Goud, Zilver en een ½ NK Ticket voor RGV Ruurlo

RUURLO – Zaterdag 25 maart was een relatief rustige zaterdag voor RGV Ruurlo. In Winterswijk stond een pre-instap Turnen Dames wedstrijd op het programma waaraan Noya Boomkamp & Frederike Klein Bluemink deelnamen en in Bergentheim mocht de Acroafdeling op de wedstrijdvloer verschijnen voor het Oost Nederlands Kampioenschap E-Niveau. In Alle categorieën deden de zes teams van RGV Ruurlo mee en streden hier om een ticket voor het ½ NK Acrogym.

Turnen Dames

Frederike en Noya namen het op tegen een ander Rayon, namelijk Rayon de Achterhoek. Dit omdat er in hun eigen Rayon de Hanzestreek geen tegenstanders waren. De dames moesten turnen tegen zes andere meiden. Voor Noya was het de tweede keer dat ze zich mocht meten aan de groep, zij wist dus na een tweede plaats in de vorige wedstrijd wat voor tegenstand ze kon verwachten. Voor Frederike was het de eerste wedstrijd en dus extra spannend.

De dames hielden zich goed staande tussen de concurrenten en zette overal strakke oefeningen neer. Vooral balk was van de beide meisjes bijzonder goed geturnd. Na twee toestellen, brug en balk, werd al duidelijk dat ze beide op het erepodium zouden eindigden, maar dan moeten er op vloer en sprong geen fouten worden gemaakt. Gelukkig gebeurde dit ook niet en eindigde Frederique en Noya inderdaad op het erepodium en kregen hier het goud en zilver omgehangen.

Acrogym

Voor de Acrogym stond het eerste Oost Nederlands Kampioenschap op het programma en wel van het E-Niveau. RGV Ruurlo had zich hier met zes teams weten te plaatsen, in alle categorieën was er een team welke de strijd aan ging met de beste teams uit District Oost. Tijdens deze wedstrijd werd er gestreden om tickets voor de ½ Finales D/E-Niveau!

Als eerste mochten Manou Wystrach, Britt Wentink & Yara Lindenschot (Damesgroep E-Junior) op de wedstrijdvloer verschijnen. De dames hebben tijdens de trainingen, maar ook thuis, hard geoefend en dit was zeker te zien. Met de hoogste score van hun acro-carrière (30,950) kunnen ze terug kijken op een mooie wedstrijd. Vervolgens mochten Yulia van Loon & Alien van Druten (Damespaar E-Junior) hun oefening laten zien. Een tikkeltje gespannen stonden ze klaar, maar de oefening verliep erg goed. Met een score van 30,400 hebben ze zich erg goed staande weten te houden tussen al het acrogeweld in deze categorie!

Bij het E-Senior niveau had RGV Ruurlo zich weten te plaatsen met vier teams! Nicole Klinkhamer & Nora Groeneveld (Damespaar E-Senior) moesten het tegen 42 andere teams opnemen, dus een eventuele plaatsing was vooraf al betiteld als, erg moeilijk. De dames lieten een mooie oefening zien, maar helaas heeft de jury twee tijdsfouten ontdekt, maar met een 30,850 kunnen ze zeker tevreden zijn!

Evelien Besseling, Mirthe Brandwacht & Alysia Buitenhuis (Damesgroep E-Senior) hadden zich ook weten te plaatsen en lieten tijdens deze wedstrijd zien dat ze goed vooruit zijn gegaan. Met een score van 32,300 kunnen ze terugkijken op een goed en sterk eerste seizoen. In dezelfde categorie mochten Ruth Harmens, Inge Stapelbroek & Juliët Engelberts ook op de wedstrijdvloer verschijnen. Helaas zaten de dames er niet helemaal lekker in deze wedstrijd en werd er een element afgekeurd. Maar desalniettemin hebben ze al een vele teams achter zich gelaten en kunnen terugkijken op een succesvol seizoen.

Als laatste in deze categorie mochten Carly Stegeman, Fleur van de Kerkhof & Mirte Kreunen op de wedstrijdvloer verschijnen. Met maar een half uurtje training in de afgelopen anderhalve maand wisten de dames niet hoe de wedstrijd zou verlopen, maar je kunt zien dat ze voorafgaand aan deze drukke maand veel hebben getraind! Want met een erg strakke oefening hebben de meiden het nog erg spannend gemaakt of ze door zouden stromen. Maar op zondag werd bekend dat de 33,350 toch genoeg was om zich te plaatsen voor de ½ Finales D/E-Niveau in Zwolle.

Oost Nederlands Kampioenschap C/D-Niveau

Aankomende zaterdag staat het Oost Nederlands Kampioenschap C/D-Niveau op het programma, welke wordt georganiseerd in Sporthal ’t Rikkenhage in Ruurlo. De laatste wedstrijd voor deze 120 teams in het District. Het niveau tijdens deze wedstrijd is erg hoog en ook voor deze 120 teams staan tickets voor de ½ Finales in Zwolle op het spel, waarbij daar een ticket voor het NK op het spel staat. Een belangrijke en spannende dag, met vooral veel en mooi acrogeweld. Lijkt het u leuk om te kijken? U bent van harte welkom op zaterdag 1 april in Sporthal ’t Rikkenhage in Ruurlo Van ’s ochtends 08:00 uur tot ’s avonds tenminste 20:00 uur staat de sporthal in het teken van Acrogym. 

Foto: Frederike Klein Bluemink (1e) en Noya Boomkamp (2e)Ander nieuws