Header image

Workshop ‘Glasfusie’ bij KunstKring Ruurlo

RUURLO - Op zaterdag 18 maart organiseert de KunstKring Ruurlo een workshop waarin men kennis kan maken met een bijzondere vorm van glasbewerken, de glasfusie.  De workshop wordt gegeven in het atelier van de kunstkring in het Kulturhus van 13.00 – 17.00 uur. Gezien het te verwachten grote aantal aanmeldingen is een tweede workshop gepland op zaterdag 25 maart, eveneens van 13.00 – 17.00 uur. De indeling op beide middagen gebeurt op volgorde van aanmelding. Het Kulturhus is gelegen aan de Nieuwe Weg 5 in Ruurlo.

 

Glasfusen is het samensmelten van glas in een glasoven. Dit vindt plaats bij verschillende temperaturen tussen de 750 en 900 graden, afhankelijk van de dikte van het glas en de hoeveelheid. Dit proces van samensmelten heet een stook; duur van een stook is 24 uur. Met deze techniek kunnen staande of hangende objecten worden gemaakt.

 

De workshop beoogt een kennismaking te zijn met deze bijzondere vorm van glasbewerken en de bijpassende gereedschappen glassnijder en breektang. Het karakter van de workshop is vooral experimenteel: de deelnemers maken een geheel eigen en uniek glasobject met allerlei kleurschakeringen dat, nadat het een stook heeft ondergaan, enkele dagen later kan worden opgehaald.

 

De cursus wordt gegeven door Greet Scholten. Al vele jaren heeft zijn zich bekwaamd in het werken met glas, met name het glasfusen. Na het beëindigen van haar loopbaan bij het voortgezet onderwijs als docente Culturele en Kunstzinnige Vorming en Techniek heeft zij verschillende cursussen gevolgd bij glaskunstenaars in binnen- en buitenland. Zij maakt naast vrij werk ook glasobjecten in opdracht. Haar kennis en bekwaamheid van het glasfusen draagt zij met veel enthousiasme over in o.m. workshops. Resultaten daarvan zijn te zien in de foyer van het Kulturhus waar in een vitrine glasfusie-objecten zijn tentoongesteld.

 

Voor meer informatie en aanmelden: cursusadministratie@kunstkringruurlo.nl of Lieneke Tanis, 06-51609497; zie ook de website van de KunstKring Ruurlo: www.kunstkringruurlo.nlAnder nieuws