Header image

Voormekaar Berkelland biedt cursus voor mantelzorgers aan

BERKELLAND - Heb je zorg voor je kind, je partner of één van je ouders of goede vriend? En zorg je soms beter voor de ander dan voor jezelf?  Dan is mantelzorgcursus ‘De kunst van het zorgen en loslaten’, misschien iets voor jou.

Een cursusgroep bestaat uit maximaal 10 deelnemers. Allen mantelzorger van bijvoorbeeld een kind met autisme, een partner met een chronisch ziekte of een moeder met dementie.  In deze cursus reiken we handvatten aan om anders met de situatie om te gaan. Het gaat o.a. over moeten en willen, kracht en onmacht, wens en werkelijkheid. In samenwerking met IVT, Centrum voor Ontwikkeling, start op 23 november 2017 deze cursus.

Het traject beslaat negen dagdelen, eens per drie weken. Vooraf schrikken mensen soms van de hoeveelheid bijeenkomsten en denken daar geen tijd voor te hebben. Aan het einde van de cursus vinden de meeste deelnemers het jammer dat het traject voorbij is.

Vooraf zal een gesprek met de cursusleider plaatsvinden. De afgelopen jaren zijn meer dan veertig cursussen gegeven. Veel deelnemers voelen zich na afloop minder belast en ervaren dat ze meer de touwtjes in handen hebben.

Kijk voor informatie op website www.mantelzorgenloslaten.nl of neem telefonisch contact met Gerda de Leeuw 0545 – 478346 of Wim Staargaard 06 – 47160107.Ander nieuws