Header image

Voorjaarsconcert Oost-Gelders Symfonie Orkest

ACHTERHOEK - In de voorjaarsconcerten van het Oost-Gelders Symfonie Orkest begeleidt het orkest onder leiding van dirigent Alexander Geluk de Nederlandse hoorniste Corina Liefers in het ‘1e Hoornconcert’ op.11 van Richard Strauss.

Als 18-jarige schreef Strauss dit werk en droeg het op aan zijn vader, een beroemde hoornist in München.

 

Corina Liefers is geboren in Leeuwarden. Na haar studie aan het Noord Nederlands Conservatorium en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag vertrekt Corina Liefers naar Oslo voor diverse masterprogramma’s. In Nederland is zij vanaf 2004 als eerste hoorniste verbonden aan het Orkest van het Oosten.

 

Dirigent Alexander Geluk schreef de ‘Montferlandballade’ in 2004. Hij heeft zich laten inspireren door de oerkracht van de enorme gletsjer die het landschap gevormd heeft, maar ook door de macht en de welvaart die het de mensen heeft gegeven vanwege de ijzerwinning. Duidelijk is ook de verstilde kracht van de natuur te horen.

 

In het tweede deel van het concert neemt het Oost-Gelders Symfonie Orkest u mee naar de Schilderijententoonstelling van de Russische componist Modest Moessorgsky.

Moessorgsky schreef het uit 16 stukken bestaande pianowerk naar aanleiding van een bezoek aan een postume tentoonstelling van het werk van Victor Hartmann in 1873.

Ravels sensationele orkestratie is uitermate Frans van klankkleur, soms met een dunne strijkersklank en een opvallende lichtheid van het komische deeltje Ballet van de kuikentjes in hun eierdopjes.

 

Er valt veel te beleven in de wereld van de klassieke muziek. Vooral de jonge theaterbezoeker nodigen wij uit om onze concerten te bezoeken. Wees welkom!

 

“Heroïsche Klanken”

Oost-Gelders Symfonie Orkest

Zaterdag 22 april 20.00 Schouwburg Amphion

Zondag 23 april 14.30 uur Hanzehof Zutphen.Ander nieuws