Header image

Veilig Verkeer Nederland pleit voor inzet Verkeershulphond

GELDERLAND - Het is algemeen bekend dat oversteeksituaties bij scholen voor kinderen vaak onoverzichtelijk zijn. De oversteken bij school is vaak te gevaarlijk om door kinderen alleen te laten doen. Hierdoor en doordat ouders vaak gelijk doorrijden naar het werk worden de kinderen vaak met de auto gebracht. Daardoor wordt het voor de lopende en fietsende kinderen nog gevaarlijker. Om deze reden en omdat ouders het steeds vaker te druk hebben om hierbij te assisteren leidt Veilig Verkeer Nederland honden op als oversteekhulp.

 

´Kinderen worden regelmatig met de auto naar school gebracht. Op de achterbank van een auto doen zij niet de broodnodige verkeerservaring op. Vandaar de inzet van een verkeershulphond als soort van VerkeersbrigaDIER zodat ze toch zelf naar school kunnen", aldus VVN-directeur Felix Cohen.

 

Op basis van een recentelijk onderzoek en een daaraan gekoppelde pilot is gebleken dat opgeleide honden hier een verschil kunnen maken. Goed opgeleide honden zijn in staat om prima in te schatten wanneer het veilig is om over te steken en kunnen met kinderen meelopen om hen hierin te begeleiden.

 

VVN heeft selectiedagen gehouden om geschikte honden te vinden. Morgen vindt de eerste officiële opleiding tot VVN Verkeershulphond plaats op 5 locaties in Nederland. Daarna zal 6 april het VVN Verkeershulphondenexamen worden afgenomen.Ander nieuws