Header image

Politie zocht mes na beroving in Lochemse Berkel

LOCHEM - Na een hoop vragen is eindelijk duidelijk wat de politie vrijdag in de Lochemse Berkel aan het zoeken was. Ze zochten een mes dat gebruikt was bij een beroving. Dat bevestigd de persvoorlichting van de politie.

Twee jongens hebben vorige week dinsdagnacht onder bedreiging van dat mes geld afhandig gemaakt van een begeleidster van de instelling waar de twee zaten. Daarna namen ze ze benen, maar werden snel weer gepakt. Het mes zou door een van de twee vlak voor zijn arrestatie in het water gegooid zijn. Een derde verdachte is later in de nacht nog aangehouden.

Niet alleen de Berkel werd doorzocht, ook een naastgelegen bedrijf moest hun prullenbakken openen voor de politie. Een agent liet zich daarbij ontvallen dat er een overval was geweest en dat de daders mogelijk iets in een prullenbak of in het water had gegooid. Ook werden woensdagochtend vroeg politieagenten op de motor gezien, die waren aan het zoeken naar de verdachten.

Sporttas
Een ander opmerkelijke gebeurtenis omtrent het incident gebeurde vermoedelijk donderdag. Er werd op het gemeentehuis een sporttas afgegeven die bij de man over het hek was gegooid. De man heeft geen persoonsgegevens achtergelaten. "De tas heeft mogelijk te maken met de overval en wij willen graag in contact komen met de vinder om meer informatie over het aantreffen te krijgen." licht de politiewoordvoering toe.

Door: mediapartner LokaalGelderlandAnder nieuws