Header image

Mobiel bereik Borculo valt weg; oplossing nog niet gevonden

BORCULO - Een deel van Borculo heeft al enkele weken weinig of geen mobiel bereik. Het gaat om klanten van KPN, het bedrijf heeft nog geen idee wanneer het probleem opgelost kan worden en waarschuwt dat dit wel eens tot 1 december kan duren. Bedrijven klagen over de situatie en spreken van 'ellende'.

De telefoonmast van KPN op het gebouw van Campina is sinds enkele weken niet meer actief, omdat het contract is afgelopen. Daardoor ondervinden klanten problemen met het gebruik van hun mobiel.

Volgens een gedupeerde ondernemer was KPN bezig met een vervangende mast bij de tennisvereniging in Geesteren, maar is daar bezwaar tegen gemaakt.

'Wat een ellende'
Een ondernemer (die niet met naam genoemd wil worden) op het industrieterrein in Borculo spreekt van 'een ellende'. 'Bellen of appen met werknemers en leveranciers, dat wil niet.' Volgens hem hebben alle bedrijven en particulieren in Borculo en Geesteren hier last van. 'Veel mensen hebben geen vast nummer meer. Mijn dochter is in verwachting en we moesten haar laatst snel hebben. Bellen ging niet er zat niets anders op dan er naartoe rijden.'

Hallo KPN
Op Facebook is de kwestie aan geslingerd door Tim Dieperink die een vraag stelde aan KPN.

In antwoord op vragen van Omroep Gelderland zegt KPN dat het lastig is om een nieuwe plek voor een telefoonmast te vinden.

'Samen met de gemeente Berkelland is gelukkig een locatie gevonden, maar dit heeft wel tijd gekost. In het traject van het verkrijgen van de omgevingsvergunning hebben we helaas vertraging opgelopen. We doen ons uiterste best hier zo snel als mogelijk een definitief en positief besluit over te krijgen, maar zijn in deze ook afhankelijk van externe factoren.'

Ook tijdelijk oplossing niet in zicht
Volgens KPN wordt er ook gezocht naar een plek voor een tijdelijke zendmast. 'Ook hier zijn we helaas gebonden aan tijdslijnen en hopen we met de gemeente op een snelle vergunningsverlening.'

Is 112 mobiel bereikbaar?
Op Facebook is te lezen dat mensen zich ook zorgen maken over het niet kunnen bellen van 112 met de mobiele telefoon. Daarover zegt KPN: 'Als één van de vier Telecom-operators (T-Mobile, Vodafone, Tele2 en KPN) bereik heeft in een bepaald gebied dan is 112 bereikbaar.' Of dit het geval is in Borculo en Geesteren is echter niet duidelijk.

Door: Mediapartner Omroep GelderlandAnder nieuws