Header image

Høkersweekend ook voor niet-leden fanclub toegankelijk

ZELHEM - De band Normaal mag dan zijn gestopt, de muziek van Ben Jolink en zijn mannen is nog altijd springlevend. Van vrijdag 1 tot en met zondag 3 september wordt bij café De Tol in Zelhem weer het jaarlijkse Høkersweekend gehouden. Waarbij er op zaterdagavond tijdens een persconferentie “groot nieuws voor de Achterhoek en heel Normaalminnend Nederland” bekend wordt gemaakt, zo meldt voorzitter Henk Kelder wat cryptisch.

 

Wat het precies wordt, wil hij nog niet kwijt. "Behalve dan dat het iets heel speciaals wordt.” En om aan te geven hoe speciaal: "Ben Jolink, gitarist Ferdi Joly, bassist Willem Terhorst en Irma Manschot, echtgenote van Jan, de overleden drummer en medeoprichter van Normaal, zullen van de partij zijn.”

 

En dat nieuwsfeit op zich is volgens Kelder al heel bijzonder: "Omdat de gezondheid van Ben - zoals we allemaal weten - te wensen overlaat. Hij wil er echter per se bij zijn als we deze plannen wereldkundig maken. Plannen overigens die uit de koker komen van het Anhangerschap, zoals we de fanclub sinds jaar en dag noemen. Maar wat het precies is: dat maken we dus tijdens die persconferentie bekend.”

 

Het Høkersweekend wordt gehouden op het terrein van café De Tol in Zelhem, de vroegere stamkroeg van Normaal. "Het is de jaarlijkse reünie voor de fans”, zegt Henk Kelder. ,,En de animo is er door het stoppen van Normaal er eigenlijk alleen maar groter op geworden. Voorheen kwamen de anhangers - zoals de fans heten - elkaar immers vaak wel tegen tijdens een van de concerten. Maar nu is alleen het Høkersweekend eigenlijk nog overgebleven om elkaar te ontmoeten.”

 

Voor de goede orde: ook Normaalliefhebbers, die geen lid zijn van de fanclub, zijn welkom. "Daar bestaan nog weleens misverstanden over, maar via de website Anhangerschap.nl kan iedereen kaarten bestellen. Of indien nog voorradig aan de kassa kopen. Er zijn dagkaarten of passe-partouts voor het hele weekend.”

 

Het Høkersweekend staat volgens Kelder synoniem voor samen gezellig een biertje drinken, lekker eten, "en uiteraard drie dagen hele goede livemuziek”. Zo zijn er optredens van onder meer Stonegood, De Kisjeskearls, De Anhangerschapband die Normaalklassiekers vertolkt en Old Ni-js. "We hebben bovendien nog een andere primeur want het optreden van Old Ni-js op de vrijdagavond is het eerste met de nieuwe gitarist Jan Kolkman, die overigens ook in het allereerste begin al deel uitmaakte van Normaal.”

 

Zie ook: www.anhangerschap.nlAnder nieuws