Header image

Grensoverschrijdende expo bij Ankomm’n in Winterswijk-Corle

WINTERSWIJK-CORLE - De expositie 'Wenn es ein bisschen 'Meer' sein darf ' van Karen Reimering uit Ahaus is vanaf zaterdag 11 maart te zien bij gastgalerij Ankomm'n.

Na de vakantie is er altijd de heimwee naar zee, ‚Meer' in het Duits, bij Karen. Ze kwam op de gedachte dat ze met schilderen een stukje zee in huis kan halen. De schilderijen laten haar liefde voor de zee zien. "De wijdsheid van de zee betekent voor mij vrijheid, rust en ontspanning", zo zegt ze. Karen vervolgt: "Die levensvreugde en de indruk die de zee op mij maakt mag je terugzien in mijn werk."

En de drang om ook met schilderen bezig te zijn, brengt evenwicht in haar leven, naast haar intensieve werk met mensen die verstandelijke beperkt zijn. Om haar schilderijen een zo natuurlijk mogelijke uitstraling mee te geven werkt ze veel met een spatel om zand, schelpen en andere materialen op het doek aan te brengen. Zo realiseert ze een 3D effect. Ze zoekt 'exposure' voor haar doeken zodat ze niet verstoffen op een bovenkamertje. Zo hangt werk van haar in Ahaus bij de huisarts en bij een fysiotherapie praktijk. Voor het eerst hangt nu bij gastgalerij Ankomm'n zoveel werk samen in één ruimte. Dat te kunnen realiseren was voor Karen een mooie uitdaging.

De expostie is te zien van zaterdag 11 maart tot en met zondag 26 maart. Karen is zelf aanwezig op de zondagen van 14.00 tot 16.30 uur. Belangstellenden kunnen dan met Karen in gesprek gaan over haar werk.

Locatie: Gastgalerij Ankomm'n, Mentinkweg 5 in Winterswijk – Corle. Openingstijden vrijdag, zaterdag, zondag en maandag van 09.30 – 17.00 uur.
Ander nieuws