Header image

Gelders kamerkandidaat Volkert Vintges bezoekt Berkelland

BERKELLAND - Het gaat goed met GroenLinks, zeker als je in peilingen gelooft. Maar erg goed gaat het in ieder geval met de campagne voor de verkiezingen op 15 maart a.s.
Volkert Vintges, Gelders kandidaat op de lijst voor de 2e kamer brengt op zondag 12 maart een bezoek. Behalve actief bij GroenLinks is Volkert Vintges in het dagelijks leven directeur van de GNMF. In de ochtend brengt hij, met een beperkte delegatie, een bezoek aan mestvergisting Groot Zevert. Daarbij wordt gediscussieerd over de aanpak van en terugdringing van de overvloed aan mest in ons gebied. Hoe is de huidige praktijk, welke verantwoorde alternatieven zijn er, wat wil GroenLinks op dit gebied en hoe organiseer je een verandering?

 

In het kader van deze campagne staat er daarna zondag 12 maart iets sportiefs, gezonds en leerzaams op het programma: een informatieve wandeling. Het gaat om het volgende. Berkelland is een plattelandsgemeente met veel agrarische activiteit in ons buitengebied. Deze staan vaak terecht ter discussie. Daarnaast is het coulisselandschap kenmerkend voor ons landschap. Natuurwaarden zijn van groot belang, maar daar gaat het helaas niet zo goed mee. In het gebied tussen Haarlo en Eibergen (Haarlose Veld en Olden Eibergen) hebben boeren, burgers, Vitens en Waterschap de handen ineen geslagen. Via de stichting HOE Duurzaam wordt gewerkt aan verbetering van de grond (minder stikstof), waterkwaliteit, natuur en opwekken van groene energie uit het gebied. Het is een vrij unieke aanpak die hier plaatsvindt, die tot in Den Haag gevolgd wordt. Bestuurslid Henk Leever zal ons in het gebied tijdens een wandeling vertellen over hun aanpak en hierbij voorbeelden laten zien. Wij nodigen u hiervoor van harte uit.

 

Tussen 12.00 en 12.30 wordt verzameld bij bij Henk Leever, Oude Eibergseweg 13, 7273PJ Haarlo. Om 12.00 bent u welkom om een broodje mee te eten, om 12.30 vertrekt men voor de wandeling. Deze zal ruim 1 à anderhalf uur duren. Goed schoeisel is wel handig. Graag horen ze vooraf of u meeloopt en mee eet. Dat kan via p.knuvers@gemeenteberkelland.nl. Ander nieuws