Header image

De Winterswijkse Kegelbond, een bond waar muziek in zit

WINTERSWIJK - Onder het motto van ‘’De Winterswijkse Kegelbond, een bond waar muziek in zit’’ treden 135 muzikanten, zangers en zangeressen op tijdens het  ‘’Musikantenstadl’’ op 9 april in Partycentrum Nijenhuis aan de Houtladingstraat in Winterswijk. Er word onafgebroken op 2 podiums opgetreden van 10.30 tot 17.30 uur.

 

Wat te denken van ‘’Die Slingetaler’’ uit Winterswijk 6 muzikanten met hun 2 geweldige zangeressen Wilma en Annet. Zij treden op vanaf 14.30 tot 17.30 uur met tussendoor het gemengdkoor ‘’Tied Zat’’ uit Appelscha. Het gemengkoor ‘’Tied Zat’’ bestaat uit 50 dames en heren, waarvan de 18 heren door het leven gaan als de ‘’Damlock Singers’’, samen zullen zij met o.a. bekende zeemansliederen zorgen voor kippenvel in de zaal. Het koor staat onder leiding van dirigent en showmaster Dick Nijhuis.

 

De dag begint om 10.30 uur met ‘’Die kleine blasmusik’’ uit Vreden, 9 muzikanten met zangeres Gosia. 

 

Aansluitend om 11.00 uur treden de ‘’ Hilgelánder Musikanten’’ uit Meddo op. Wie kent ze niet van o.a  de afsluiting van het Winterswijkse Volksfeest tijdens het ‘’Fruhshoppen’’  afgelopen jaar in de grote feesttent op de markt. Zij zingen en spelen tot 13.00 uur met tussendoor zang van het gezelligheidskoor ‘’Gewoon Hollands’’ uit Winterswijk. Bestaande uit een 50 koorleden. Zij zingen prachtige smartlappen, nederlandstalige en dialect liederen, oftewel heerlijke meezingers voor een ieder.

 

André van Huizen is met ingang van 2017 de nieuwe dirigent van de 19-koppige ‘’ Hilgelander musikanten’’ die  afgelopen jaar hun 40 jarig bestaan vierden. Hun repertoir bestaat uit o.a. prachtige Egerlander muziek met o.a. marsen, polka’s en walsen.     

 

Vanaf 13.00 tot 14.30 uur zingen en spelen beurtelings ‘’Die kleine blasmusik’’ , ‘’Gewoon Hollands’’ en het koor ‘’Tied Zat’’ de zaal plat.   

 

De bezoekers kunnen vanaf 10.00uur een leuke plaats uitzoeken aan de lange tafels in het partycentrum. De toegangskaarten kosten slechts € 12,50 voor 7 uur lang heerlijke volksmuziek.

 

Wil je alleen naar je favoriete band of koor komen kijken of luisteren, dat kan uiteraard ook. Voor de inwendige mens kan terecht bij de culinaire afdeling in de zaal. Toegangskaarten zijn te koop o.a. bij Bakker Michel Nales aan de Ravenhorsterweg, en bij de bestuursleden van de Winterswijkse Kegelbond. Tevens info, reserveren en  rechtstreekse kaartverkoop bij Gerrit Hendriksen, Gen.Berenschotweg 38. Tel. 0543-518449 of  0651355356 of Mail: gerrithendriksen@planet.nl

   Ander nieuws