Header image

Cursus Digisterker van start in Ruurlo

RUURLO- Vanaf woensdagochtend 29 maart (9.30-11.30 uur) organiseert de Bibliotheek Oost-Achterhoek in haar vestiging in Ruurlo de cursus Digisterker.

Deze cursus is bedoeld om beter thuis te raken op de sites van de overheid. De cursus bestaat uit vier ochtenden en is gratis voor bibliotheekleden.


De overheid doet steeds meer via het internet en vraagt de burger daar gebruik van te maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het aanvragen van zorg, het zoeken naar werk of het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen zijn hier nog niet (voldoende) vaardig in.
Daarom biedt de Bibliotheek Oost-Achterhoek de cursus Digisterker aan. Hiermee wil de Bibliotheek ondersteuning bieden bij het werken met de (elektronische) overheid.

Deelnemers aan deze cursus leren hoe ze handig en veilig informatie kunnen vinden en hoe ze iets moet aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. De overheid vraagt steeds vaker naar de DigiD: de digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leren de deelnemers hoe ze een DigiD kunnen aanvragen en gebruiken.

Deelname aan de cursus is voor leden van de bibliotheek gratis (incl. werkboek, koffie en thee). Niet-leden dienen zich eerst in te schrijven als lid van de bibliotheek (minimaal een jaar). Opgave is mogelijk op de website van de Bibliotheek, www.oostachterhoek.nl. De plaatsing gaat op volgorde van inschrijving.Ander nieuws