Header image

Alzheimer Café in het teken van Dementie en euthanasie

BORCULO - De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland houdt maandelijks een Alzheimer Café in Borculo. Voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. Men ontmoet lotgenoten en kan met elkaar in gesprek gaan over de dingen die men meemaakt.

Het thema van dinsdag 14 maart is: Dementie en euthanasie. Dementie en euthanasie is een lastig onderwerp. Wie niet meer wilsbekwaam is, kan een eerder opgesteld euthanasieverzoek meestal niet meer bevestigen. Dat maakt euthanasie in veel gevallen moeizaam.

Op deze avond geeft een voorlichter van de NVVE (Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie) informatie over onder ander het belang van de wilsverklaring, het belang van vroegdiagnostiek, wils(on)bekwaamheid en de dilemma's voor patiënt, arts en naasten.

De bijeenkomst is in Grand café van het woonzorgcentrum Careaz J.W.Andriessen, Koppeldijk 40 in Borculo. Inloop en koffie vanaf 19.00. Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Meer informatie op:www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Oost-Gelderland: 06-13514411.

 Ander nieuws