Header image

Chinese kunstenaar He Jiang tekent Bredevoort

BREDEVOORT - Deze lente verwelkomt Bredevoort de Chinese tekenaar He Jiang. Van 14 april tot 14 mei exposeert He Jiang in de Koppelkerk met unieke inkttekeningen van Bredevoort en zijn woonplaats Xitang. Tijdens de expositie verblijft de kunstenaar als artist in residence in Bredevoort om de Boekenstad vast te leggen.

 

Het eerste bezoek van He Jiang aan Bredevoort in 2016 had weinig met exposeren te maken. He Jiang was namelijk voor een werkbezoek in Bredevoort: in zijn eigen thuisland is He Jiang bezig om een boekenstad naar Bredevoorts model te realiseren. Eenmaal in Bredevoort werd He Jiang echter ook als kunstenaar verliefd op het pittoreske en rustige boekenstadje. Toen hij de Koppelkerk ontdekte was het tweede plan geboren: exposeren in de Koppelkerk met tekeningen van de boekenstad.

 

In zijn woonplaats Xitang werkte He Jiang de eerste impressies van Bredevoort uit. De expositie wordt gaandeweg aangevuld met het werk dat de tekenaar ter plekke in Bredevoort maakt. Misschien ziet u hem nog wel aan het werk in Bredevoort! Naast Bredevoort presenteert He Jiang ook zijn eigen woonplaats Xitang aan het Nederlandse publiek. Xitang is één van de zes meer dan duizend jaar oude Chinese waterdorpen en staat op de Unesco werelderfgoedlijst. Door de pen- en borsteltechniek die zo kenmerkend is voor He Jiang krijgen de tekeningen een traditioneel en doorleefd karakter. Hoewel het tekeningen zijn van Xitang anno 2016, stapt de toeschouwer een lang vervlogen tijd binnen. 

 

De expositie kwam tot stand in samenwerking met de officiële vertegenwoordiger van He Jiang in Nederland, Gallery Maritime te Middelburg, en met steun van de Gemeente Aalten.

 

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, 7126 AG Bredevoort

Looptijd expositie: 14 april – 14 mei

Openingstijden: vrijdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur

Entree: € 5,- incl. kop koffie of theeAnder nieuws